top of page

ervaringen-reviews

Wat anderen ervaren van de praktijk Schepdaal

K uit  Roosdaal

De prenatale-oefeningen hebben me megagoed geholpen. De bevalling was heftig maar is nog snel gegaan voor een eerste kindje.We zijn ingeleid omdat ik al 5 dagen overtijd was. In total heeft het  9u geduurd waarvan 15 min persen. Om 12u hebben ze mijn water gebroken en toen is het heftig begonnen. Maar een goede ademhaling doet wonderen! Dankjewel voor de lessn!

R uit Dilbeek

Supervlotte en fijne bevalling gehad. Ik had een epidurale maar in tegenstelling tot de vorige keer, was ik nog heel sterk op mijn benen waardoor ik de prenatale oefeningen heb kunnen doen om de sterrenkijker te laten draaien. met de juiste mindset en wat verdoving ;) is bevallen eigenlijk een koud kunstje (maar sst tegen de mannen) En die mindset komt van in de zwangerschapsyoga!

T uit Ternat

Bedankt voor alle goede tips tijdens de prenatale en yoga lessen en de partnerles. Mijn ventje heeft me keigoed geholpen bij het opvangen van de weeën en het persen. Zelfs de vroedvrouwen waren vol lof.

T uit Herne

De bevalling is vlot verlopen. Ik had al enkele dagen weeën en ben binnen gegaan met 6 cm ontsluiting. De prenatale yogasessies hebben geholpen om ze op te vangen. Eens ze mijn vliezen hebben gebroken, was het puffen maar het lukte met de aangeleerde ademhalingsoefeningen. Zoals gewenst in bad bevallen zonder epidurale! Best fier op mezelf!Bedankt voor de leuke sessies!

R uit St-A-Berchem

De eerste weeën heel mooi kunnen opvangen met de prenatale ademhalingsoefeningen en het was heel fijn om die lessen wekelijks te kunnen volgen.

D uit Dilbeek

Onze prachtige dochter is bevallen na een even prachtige bevalling. Geen epidurale, slechts een klein scheurtje en een gynaecoloog en vroedvrouw die benieuwd waren naar de fantastische kinesiste die zoveel kalmte en voorbereiding teweegbracht( naast de oerkreten, want ja het was uiteraard ook pittig) bij de kersverse moeder en topbegeleider van een vader

M uit Anderlecht

De bevalling is heel goed verlopen. Wel redelijk lang  maar alles is heel rustig kunnen verlopen. De lessen hebben ook super goed geholpen om de weeën zonder epidurale te kunnen opvangen en mijn man wist perfect wat hij op welk moment moest doen, dus dikke merci hiervoor!

L uit Denderleeuw

De bevalling is goed gegaan, en ging best snel. Ik heb de oefeningen van tijdens de zwangerschapsyoga en prenatale les goed kunnen gebruiken, zowel bij de weeën, maar zeker bij het persen. Dit op voorhand geoefend hebben maakt dat het zeer vlot ging en ik goed wist wat te doen!

A uit Asse

Bedankt voor alle goede tips tijdens de prenatale en yoga lessen en de partnerles. Mijn ventje heeft me keigoed geholpen bij het opvangen van de weeën en het persen. Zelfs de vroedvrouwen waren vol lof.

S uit Sint-Pieters-Leeuw

De bevalling is eigenlijk supergoed verlopen! De cm’s hebben wel heel lang geduurd en na 12u uiteindelijk toch een epidurale gevraagd omdat ze nog weeënopwekkers gingen bijzetten, want we zaten nog steeds maar aan 3cm na 12u (en ik had al 1,5cm opening bij de laatste controle)…

We hebben de weeën tot dan wel heel goed samen kunnen opvangen dankzij jouw hulp en het persen heeft ook maar 15min geduurd 😃

Heel goeie voorbereiding gehad dus 

A uit itterbeek

De bevalling is heel goed verlopen. Mede dankzij de oefeningen van de zwangerschapsyoga en de partnerles is de bevalling een heel mooie gebeurtenis geweest die ik voor altijd zal koesteren. Ik wil je hiervoor graag bedanken!
Zowel de gynaecologe als de vroedvrouwen geven aan dat mijn herstel heel vlot verloopt.

K uit Schepdaal

Ik heb aan de oefeningen gedacht tijdens de bevalling. 2 Dingen heb ik actief toegepast: 1) ademen naar de pijn en niet verkrampen. Ik deed het blijkbaar goed want de vroedvrouw en verpleegster zeiden: jij hebt lessen gevolgd denk ik!?

2) bij het persen naar het -1 verdiep duwen 😉 en met 4 keer duwen ofzo was hij er.

 

Vele groetjes en bedankt voor de goeie tips,

L uit Roosdaal

Na een vlotte bevalling is onze dochter L geboren. Voor het opvangen van de weeën heeft de partnersessie zeker zijn nut gehad, ook voor mijn man! Maar na 7u weeën en maar 3cm ontsluiting toch een epidurale nodig gehad. Toen ging het plots heel snel, L. haar hartslagje dipte steeds meer waardoor ze wouden overgaan naar een spoedkeizersnede tot ze zagen dat haar hoofdje al kwam piepen. Dus toch mogen persen, na 8min persen was ze er al, met veel complimenten over mijn persprestatie van de vroedvrouw en gynaecologe. Dus het oefenen moet toch zijn nut gehad hebben :) 

 

Bedankt 

N uit Ternat

Ik was heel blij dat ik er toch nog geraakt ben voor een aantal sessies en vind zwangerschapsyoga echt een aanrader :-) 

 

De bevalling is vlot verlopen. 

Tegen de namiddag begonnen lichte weeën, rond 16u is mijn water gebroken, om 17u binnengegaan in het ziekenhuis. 

Aanvankelijk ging het opvangen van de weeën best goed maar op een gegeven moment zat ik precies wat vast op 5/6cm. 

Ik heb dan om 22u30 een epidurale gevraagd.

Tussen 23:00 en 00:00 ben ik van 5/6 cm naar 10 gegaan en rond 00:00 mocht ik beginnen persen. 

Dat ging heel vlot, om 00:08 is ons dochtertje geboren :-) 

K uit Ninove

Ik volgde de groepslessen van de zwangerschapsyoga en deed een privé partnerles ter voorbereiding van de bevalling. Beide hebben me goed voorbereid op de bevalling met veel tips en trics die zeker van pas kwamen zowel voor mij als mijn partner. Zeer vriendelijke en goede begeleiding! Zeker een aanrader!

L uit Dilbeek

Het was een heftige bevalling van bijna 20u, zonder epidurale! Dankzij jouw prenatale oefeningen lukte het vrij goed om mijn weeën op te vangen. Omdat het zo lang duurde had ik op het einde wel een infuus nodig met extra vocht, glucose en oxytocine om het persen wat vlotter te laten gaan. Bedankt voor je adviezen en fijne begeleiding!

K uit Sint-Pieters-Leeuw

De bevalling is 'ok' verlopen 😅 33 uur heeft het geduurd. Weeën waren ok, goed kunnen wegblazen gedurende 24u lang zonder epidurale, en dan was ik op. 

De weeën opvangen was helemaal geen probleem, ons meisje had gewoon wat meer tijd nodig om rustig in te dalen en dat heb ik haar kunnen geven via de epidurale, op die manier kon ik ook gaan liggen en rusten.  

Het persen was in 5x persen gedaan, dat ging gelukkig wel snel!  

 

Qua posities was het eigenlijk echt enkel op handen en knieën en rechtstaand met de ellebogen tegen de muur dat ik de weeën het best kon opvangen. Die hebben dus zeker geholpen. 

Ook ben ik ervan overtuigd dat de yoga lessen van in het begin ervoor gezorgd hebben dat ons meisje meteen goed zat, hoofdje naar beneden vanaf 26 weken. Ik heb die oefeningen trouwens nog blijven verder doen, zo goed als dagelijks. 

 

Nogmaals bedankt voor de lessen, de goede raad en je fijne begeleiding!

L uit Roosdaal

Al sinds mijn 18e week zwangerschap volg ik wekelijks zwangerschapsyoga. Ondertussen heb ik er al meer dan 10 sessies opzitten en kan ik dit echt aan iedere zwangere vrouw aanraden. Na elke yogasessie ben ik steeds compleet ontspannen. Wat ik ook heel fijn vind, is dat er bij het begin van elke les even tijd wordt gemaakt om te polsen naar eventuele klachten, waarna Wendy vervolgens nuttige tips geeft om deze te proberen verhelpen.

C uit Dilbeek

Aangezien ik nog maar begin twintig ben, wist ik niet dat je naar de kiné kan gaan bij pijn tijdens en na betrekkingen. Wendy is heel professioneel en stelde me direct op mijn gemak. Ze gaf professionele uitleg rond vaginisme, nuttige tips, veel geduld en luisterde ook naar mijn mentale problemen. Na enkele maanden therapie waarbij ik wekelijks en nadien om de 2 weken langs ging, kan ik nu vrijen zonder pijn. Ik had dit nooit verwacht en gehoopt. Zo dankbaar!

L uit Denderleeuw

De bevalling is goed gegaan, en ging best snel. Ik heb de oefeningen van tijdens de zwangerschapsyoga en prenatale les goed kunnen gebruiken, zowel bij de weeën, maar zeker bij het persen. Dit op voorhand geoefend hebben maakt dat het zeer vlot ging en ik goed wist wat te doen!

V uit Schepdaal

Bedankt voor alle goede tips en het begeleiden tijdens bekkenbodemtherapie. Nooit gedacht dat ik op mijn zestigste verlost zou zijn van mijn urineverlies. Ik kan weer "droog" op een trampoline springen met mijn kleinzoontje.

M uit Groot-Bijgaarden

Aangezien we een kinderwens hebben, maar ik al 15 jaar pijn heb bij penetratie, gaf de gynaecoloog me advies om naar een bekkenbodemspecialist te gaan. Dankzij jouw professionele begeleiding , aanmoedigingen en luisterend oor heb ik geen pijn meer tijdens sex en blijf ik wel vaak mijn aangeleerde oefeningen doen. Binnenkort hopelijk goed nieuws met een baby op komst? 

I uit Dilbeek

Nooit gedacht of geweten dat je bij een bekkenbodemspecialist kon gaan voor vaginisme of te gespannen bekkenbodem. Op mijn eerste afspraak bij de gynaecoloog bleek dat er geen speculum in mijn baarmoederhals kon worden ingebracht. Ook een tampon lukte nooit. Wat angstig gestart met de therapie, maar ik kwam heel snel tot rust bij jou en die ontspanning had ik ook net nodig voor mijn bekkenbodem. Na enkele sessies lukte het inbrengen van een tampon al en nu  ook geen pijn meer tijdens consult bij gynaecoloog. Zo opgelucht. Bedankt voor alle goede zorgen!

K uit Schepdaal

Ik heb aan de oefeningen gedacht tijdens de bevalling. 2 Dingen heb ik actief toegepast: 1) ademen naar de pijn en niet verkrampen. Ik deed het blijkbaar goed want de vroedvrouw en verpleegster zeiden: jij hebt lessen gevolgd denk ik!?

2) bij het persen naar het -1 verdiep duwen 😉 en met 4 keer duwen ofzo was hij er.

 

Vele groetjes en bedankt voor de goeie tips,

B uit Dworp

Als sportieve moeder van 2 kinderen en druk in mijn werk kreeg ik bij het hardlopen last van urineverlies en naar bleek beginnende verzakkingklachten. Dit ging ondanks allerlei adviezen maar niet weg. Op maat afgestemde bekkenfysiotherapie maakte hier eindelijk een eind aan en heel snel. Een kwestie van goed onderzoek, training en precisie –adviezen. 

N uit Affligem

Urineverlies is geen pretje en ook al ben ik al 12  jaar bevallen, er bestaat dus duidelijk nog therapie om er iets aan te doen. Had ik het maar vroeger geweten. Topbegeleiding!

E uit Dilbeek

Mijn dochtertje heeft autisme en had vaak last van stress om naar school te gaan, slecht inslapen, nachtmerries, weinig zelfvertrouwen, ..Dankzij de relaxatietherapie, heppiemassages en de oneindige tips and tricks zien we nu een gelukkiger kind en dus ook een heel happy mama x

A uit Wambeek

Vrijen was steeds pijnlijker geworden, penetratie was uiteindelijk niet meer mogelijk. Nu ik meer weet over de bekkenbodem en hoe ik hier zelf mee om kan gaan is het gelukkig weer goed gekomen. Het fijne vanWendy is dat ze het eenvoudig kan brengen en ook nog met wat humor. Je voelt je erg snel op je gemak bij haar.

S uit Sint-Pieters-Leeuw

Bedankt om me te leren ontspannen tijdens mijn burn-out. Dankzij de ademhalingsoefeningen en tips voel ik dat ik mezelf weer beter onder controle heb. 

W uit Dilbeek

Bedankt om mijn zoontje te begeleiden voor zijn schrijven en zwakke fijne motoriek. Hij is heel goed gestart in het eerste leerjaar, met een pak zelfvertrouwen!

Ik ben uiteindelijk met 3 dagen extra bevallen op 19 november van ons dochtertje  

‘s Nachts (2u) begonnen de weeën die elkaar meteen om de 5 minuten en al snel om de 2 à 3 minuten opvolgden. Alles verliep relatief vlot, maar door de vermoeidheid heb ik toch tegen 7u epidurale verdoving gevraagd. Hetgeen we bij jou geleerd hebben heeft wel echt geholpen om de weeën op te vangen! Op het moment van de verdoving had ik 5-6 cm opening die nog snel evolueerde naar 8 cm. Op dat moment leek de epidurale niet meer te werken omdat ons kindje in sterrekijker lag… ze hebben uiteindelijk nog epidurale bij gegeven waardoor ik niets meer voelde. Ook bij 10 cm ontsluiting bleven de persweeën uit waardoor ik bevallen ben op volledige instructie van de vroedvrouw. Desondanks ging de bevalling zelf heel vlot. Op een 35 minuutjes is ze geboren. Het oefenen op het persen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen! We genieten volop van ons gezinnetje. 

 

T uit Borchtlombeek

 

M uit Schepdaal

10 jaar na mijn bevalling had ik last van urineverlies tijdens het lopen. Ik werd door de gynaecoloog naar de praktijk Schepdaal doorverwezen, waar ik biofeedbacktherapie en oefeningen kreeg en tips  om thuis mee aan de slag te gaan. Wendy stelde me direct op mijn gemak en ze is heel discreet. Ze legt alles duidelijk en professioneel uit. Na enkele kiné-sessies voelde ik duidelijk verschil, maar ze benadrukte wel dat het belangrijk is thuis te blijven oefenen. Een aanrader! 

M uit Schepdaal

bottom of page