top of page

ervaringen-reviews

Wat anderen ervaren van de praktijk Schepdaal

K uit  Roosdaal

De prenatale-oefeningen hebben me megagoed geholpen. De bevalling was heftig maar is nog snel gegaan voor een eerste kindje.We zijn ingeleid omdat ik al 5 dagen overtijd was. In total heeft het  9u geduurd waarvan 15 min persen. Om 12u hebben ze mijn water gebroken en toen is het heftig begonnen. Maar een goede ademhaling doet wonderen! Dankjewel voor de lessn!

R uit Dilbeek

Supervlotte en fijne bevalling gehad. Ik had een epidurale maar in tegenstelling tot de vorige keer, was ik nog heel sterk op mijn benen waardoor ik de prenatale oefeningen heb kunnen doen om de sterrenkijker te laten draaien. met de juiste mindset en wat verdoving ;) is bevallen eigenlijk een koud kunstje (maar sst tegen de mannen) En die mindset komt van in de zwangerschapsyoga!

T uit Ternat

Bedankt voor alle goede tips tijdens de prenatale en yoga lessen en de partnerles. Mijn ventje heeft me keigoed geholpen bij het opvangen van de weeën en het persen. Zelfs de vroedvrouwen waren vol lof.

T uit Herne

De bevalling is vlot verlopen. Ik had al enkele dagen weeën en ben binnen gegaan met 6 cm ontsluiting. De prenatale yogasessies hebben geholpen om ze op te vangen. Eens ze mijn vliezen hebben gebroken, was het puffen maar het lukte met de aangeleerde ademhalingsoefeningen. Zoals gewenst in bad bevallen zonder epidurale! Best fier op mezelf!Bedankt voor de leuke sessies!

R uit St-A-Berchem

De eerste weeën heel mooi kunnen opvangen met de prenatale ademhalingsoefeningen en het was heel fijn om die lessen wekelijks te kunnen volgen.

D uit Dilbeek

Onze prachtige dochter is bevallen na een even prachtige bevalling. Geen epidurale, slechts een klein scheurtje en een gynaecoloog en vroedvrouw die benieuwd waren naar de fantastische kinesiste die zoveel kalmte en voorbereiding teweegbracht( naast de oerkreten, want ja het was uiteraard ook pittig) bij de kersverse moeder en topbegeleider van een vader

M uit Anderlecht

De bevalling is heel goed verlopen. Wel redelijk lang  maar alles is heel rustig kunnen verlopen. De lessen hebben ook super goed geholpen om de weeën zonder epidurale te kunnen opvangen en mijn man wist perfect wat hij op welk moment moest doen, dus dikke merci hiervoor!

L uit Denderleeuw

De bevalling is goed gegaan, en ging best snel. Ik heb de oefeningen van tijdens de zwangerschapsyoga en prenatale les goed kunnen gebruiken, zowel bij de weeën, maar zeker bij het persen. Dit op voorhand geoefend hebben maakt dat het zeer vlot ging en ik goed wist wat te doen!

A uit Asse

Bedankt voor alle goede tips tijdens de prenatale en yoga lessen en de partnerles. Mijn ventje heeft me keigoed geholpen bij het opvangen van de weeën en het persen. Zelfs de vroedvrouwen waren vol lof.

S uit Sint-Pieters-Leeuw

De bevalling is eigenlijk supergoed verlopen! De cm’s hebben wel heel lang geduurd en na 12u uiteindelijk toch een epidurale gevraagd omdat ze nog weeënopwekkers gingen bijzetten, want we zaten nog steeds maar aan 3cm na 12u (en ik had al 1,5cm opening bij de laatste controle)…

We hebben de weeën tot dan wel heel goed samen kunnen opvangen dankzij jouw hulp en het persen heeft ook maar 15min geduurd 😃

Heel goeie voorbereiding gehad dus 

A uit itterbeek

De bevalling is heel goed verlopen. Mede dankzij de oefeningen van de zwangerschapsyoga en de partnerles is de bevalling een heel mooie gebeurtenis geweest die ik voor altijd zal koesteren. Ik wil je hiervoor graag bedanken!
Zowel de gynaecologe als de vroedvrouwen geven aan dat mijn herstel heel vlot verloopt.

K uit Schepdaal

Ik heb aan de oefeningen gedacht tijdens de bevalling. 2 Dingen heb ik actief toegepast: 1) ademen naar de pijn en niet verkrampen. Ik deed het blijkbaar goed want de vroedvrouw en verpleegster zeiden: jij hebt lessen gevolgd denk ik!?

2) bij het persen naar het -1 verdiep duwen 😉 en met 4 keer duwen ofzo was hij er.

 

Vele groetjes en bedankt voor de goeie tips,

Ik ben uiteindelijk met 3 dagen extra bevallen op 19 november van ons dochtertje  

‘s Nachts (2u) begonnen de weeën die elkaar meteen om de 5 minuten en al snel om de 2 à 3 minuten opvolgden. Alles verliep relatief vlot, maar door de vermoeidheid heb ik toch tegen 7u epidurale verdoving gevraagd. Hetgeen we bij jou geleerd hebben heeft wel echt geholpen om de weeën op te vangen! Op het moment van de verdoving had ik 5-6 cm opening die nog snel evolueerde naar 8 cm. Op dat moment leek de epidurale niet meer te werken omdat ons kindje in sterrekijker lag… ze hebben uiteindelijk nog epidurale bij gegeven waardoor ik niets meer voelde. Ook bij 10 cm ontsluiting bleven de persweeën uit waardoor ik bevallen ben op volledige instructie van de vroedvrouw. Desondanks ging de bevalling zelf heel vlot. Op een 35 minuutjes is ze geboren. Het oefenen op het persen heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen! We genieten volop van ons gezinnetje. 

 

T uit Borchtlombeek

 

M uit Schepdaal

10 jaar na mijn bevalling had ik last van urineverlies tijdens het lopen. Ik werd door de gynaecoloog naar de praktijk Schepdaal doorverwezen, waar ik biofeedbacktherapie en oefeningen kreeg en tips  om thuis mee aan de slag te gaan. Wendy stelde me direct op mijn gemak en ze is heel discreet. Ze legt alles duidelijk en professioneel uit. Na enkele kiné-sessies voelde ik duidelijk verschil, maar ze benadrukte wel dat het belangrijk is thuis te blijven oefenen. Een aanrader! 

M uit Schepdaal

bottom of page