top of page
heppie.jpg
heppie 3.jpg
heppie 2.jpg

Heppiemassage

Heppie-CMYKjpg.jpg

Heppiemassage® is een bijzondere massage op maat van bijzondere kinderen. Deze massage is ontwikkeld door Hellen Loder. Deze massage is in het bijzonder geschikt voor kinderen met een stoornis in de prikkelverwerking (ASS, ADHD, HSP…).Deze massage kan helpen om stress, angst en spanning te verminderen, contact en concentratie te verbeteren, beide hersenhelften beter te laten samenwerken, het lichaamsbesef te vergroten, beter te slapen en zich beter in zijn vel te voelen. 

Bij een heppiemassage® worden verschillende aan de doelgroep aangepaste massagetechnieken aangewend  zoals diepe drukmassage, strijkmassage en hand-en voetmassage. Er wordt ook gebruik gemaakt van aromatherapie en helende knuffelstenen. Er kan over de kledij heen gemasseerd worden.  De massage wordt helemaal op maat van het kind gegeven in samenspraak met de ouders.​Heppiemassage is een massage op maat en wordt stap voor stap opgebouwd.

Voor welke kinderen?
Kinderen vanaf 5 jaar tot 18 jaar.
​Kinderen met ADHD, hooggevoeligheid, autismespectrumstoornissen, slaapproblemen, kinderen met stress en spanning, maar ook kinderen die het emotioneel wat moeilijker hebben, die zich niet lekker in hun vel voelen. Ook voor kinderen die het gewoon fijn vinden om een massage te krijgen .

Wat houdt Heppiemassage in?
We starten steeds met een kort gesprekje om aan te voelen hoe het kind erbij zit.
​Nadien krijgt het kind een massage op maat. Deze kan bestaan uit:

  • ​Diep drukmassage: druk wordt uitgeoefend over de verschillende lichaamsdelen (in een vaste volgorde)

  • ​Strijkmassage: verschillende lichaamsdelen worden volgens een vast patroon gemasseerd (over de kledij of over de huid).

  • ​Hand- of voetmassage (met olie)


Bij de kleinsten kan er ook gewerkt worden met (warme) knuffeldieren om de drukmassage toe te passen. Dit kan vooral fijn zijn voor kinderen die niet onmiddellijk aangeraakt willen worden.

​Olie aangevuld met etherische olie wordt ook gebruikt. Het kind kiest daarbij een edelsteen. Elke edelsteen is verbonden met een bepaalde olie nl. zonnetje in je hart, voetjes op de grond of lekker slapen.

​Ik werk volledig op maat van het kind waarbij het kind aangeeft waar het nood aan heeft.

Hoe ga ik te werk?
Via een intakegesprek (kan telefonisch) of een uitgebreide vragenlijst kom ik wat meer te weten over je kind. Op die manier kan de massage volledig afgestemd worden op de wensen en noden van je kind.

Nadien maken we één of meer afspraken voor de massage. Eén massage duurt ongeveer een half uur. Na de massage(s) volgt een korte evaluatie. 

Tarieven
Het intakegesprek = gratis  via mail
Een massage kost 35 euro.voor 30 min. (dit kan zowel met als zonder doktersvoorschrift)

Anker 1
bottom of page