top of page
Massage-en-relaxatie-4_edited.jpg

Zwangerschapsmassage en postnatale massage

Welkom en proficiat met het nieuwe leven dat groeit in jou!

Vanaf 20 weken zwangerschap (ook eerder indien nodig of gewenst) kan je genieten van een zwangerschapsmassage. ook als je net bevallen bent, is een massage een heerlijke ontspanning tijdens de kraamtijd waarin slaaptekort veel van je lichaam vraagt.

Als kinesist gespecialiseerd in perinatale kiné en mama van drie kinderen weet ik als geen ander welke veranderingen jij en je lichaam doormaken. In alle rust en met de nodige kennis en zachtheid laat ik je graag ontspannen.

Naast dat een massage nu eenmaal lekker is en ontspanning geeft, zijn er meer voordelen van een zwangerschaps- en postnatale massage:

  • Je hartslag wordt rustig, je ademhaling verdiept en je bloedsomloop verbetert. Hierdoor gaat er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby.

  • Door de betere bloedcirculatie voert je lichaam ook makkelijker afvalstoffen af.

  • Tijdens en ook na de massage maak jij relax-hormonen aan als oxytocine, endorfine en serotonine. Deze hormonen komen via de placenta bij je baby. En zo pikt je kleintje jouw stemming op en ontspant ook.

  • Je kunt makkelijk contact maken met je baby. Waarschijnlijk wordt je kleintje eerst wat beweeglijker door het zuurstofrijke bloed, en voel jij bewegingen in je buik. Daarna kunnen jullie samen ontspannen.

  • Na een massage slaap je vaak dieper en beter.

  • Een massage kan helpen bij het verlichten van klachten als rugpijn, harde buiken, krampen in je been en bekkenpijn.

  • Als jij je, door een massage, makkelijker kunt ontspannen, kun je waarschijnlijk ook tijdens de bevalling makkelijker ‘je hoofd leegmaken’.

De massage is een volledige lichaamsmassage in zijlig, ruglig of halfzittende houding helemaal aangepast aan jouw zwangerschap met kussens en met de nodige aandacht voor jouw eventuele kwaaltjes of ongemakken, zodat je volledig tot rust kan komen en samen met jouw baby kan genieten.

praktisch:

-vanaf 20 weken zwangerschap en tot aan de bevalling

- postnatale massage vanaf 1 week na de bevalling

-70€ voor 60 min.

-telefonisch te boeken 0496/814494 of via mail

Cadeautip!

Een zwangerschaps- of postnatale massage is het ideale cadeau voor een mama in spé of een ideaal kraamcadeau.

Bestellen is telefonisch of per mail mogelijk. 

bottom of page