top of page

Postnatale kinesitherapie

Welkom en proficiat met de geboorte van je baby!

Vier à zes weken na een vaginale bevalling en acht weken na een keizersnede kan de postnatale kinesitherapie opgestart worden (1-2x/week).

Deze fase van de begeleiding is minstens even belangrijk als die tijdens de zwangerschap en is allesbehalve overbodig. Door de zwangerschap en de bevalling is het lichaam uit balans geraakt en de conditie achteruit gegaan.

De postnatale sessies zijn allereerst gericht op de bewustwording en het versterken van de bekkenbodemspieren. Een goede bekkenbodem is noodzakelijk om zo een stabiele basis te vormen om urineklachten, verzakkingen, bekkeninstabiliteit,… te voorkomen. Indien de bekkenbodemspieren voldoende controle, sterkte en coördinatie hebben worden de buik-, been-, rug- en bekkengordelspieren versterkt om tot een goede houding en stabiliteit te komen. Zo kan het lichaam stapsgewijs terug in goede conditie geraken. Tijdens de postnatale lessen kan je rekenen op een  persoonlijke en individuele begeleiding waarbij elk oefenprogramma aangepast wordt aan de noden van elke mama.

Zowel oefeningen op de mat als op de                                        worden aangeboden.

praktisch:

-vanaf 4-6 weken na een vaginale bevalling en vanaf 6-8 weken na een keizersnede

-breng gerust je baby mee

 

Contact

bottom of page