top of page

Babymassage

Babymassage is op de eerste plaats ontzettend leuk om te doen. Het is een plezierige, ontspannen manier om werkelijk contact te maken met je kind. Je zorgt zo voor een rustmoment op de dag, zowel voor jezelf als voor je baby. Een baby is negen maanden gevoed en gewiegd in de baarmoeder. Dan wordt hij geboren en krijgt hij te maken met veel nieuwe indrukken. Een massage geeft dan geborgenheid en zekerheid, wat de overgang van de veilige buik naar de buitenwereld makkelijker maakt.

 

Babymassage is veel meer dan masseren alleen. Meer en meer wordt ‘huid aan huid’ contact, dragen en geborgenheid gestimuleerd om zo de motorische en mentale ontwikkeling van je baby’tje te bevorderen.

De tastzin is het eerste zintuig dat zich ontwikkelt bij je baby. Lichamelijk contact, aanraking stimuleert niet alleen de bloedcirculatie maar de spijsvertering, het centrale zenuwstelsel en de lymfestroom (belangrijk voor het immuunsysteem). Aanraking is ook bevorderlijk voor de spiercoördinatie, productie van groeihormonen en is goed voor de huid.

Naast deze lichamelijke effecten zijn er ook verschillende gekende emotionele effecten. Fysiek contact stimuleert de afgifte van endorfines, beter gekend als de gelukshormonen en het zintuiglijk bewustzijn. Strelingen werken geruststellend en zorgen voor een gevoel van vertrouwen, zorgen voor een vermindering van de productie van cortisol (het stresshormoon) en kan zo hulp bieden bij onrustige baby's.

Babymassage versterkt de band tussen ouder en kind wat erg belangrijk is voor een juiste hechting en relatievorming ook op langere termijn. Babymassage is dus niet alleen aangenaam om te doen maar heeft heel wat heilzame effecten op korte en langere termijn.

Ook baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken, hebben baat bij een massage. Iedere baby zal genieten van deze vorm van aandacht.

Alle baby’s reageren anders op een massage. Sommige kinderen worden er erg actief van, anderen vallen meteen in slaap. Als je erachter bent hoe jouw baby reageert, kun je er dus bewust voor kiezen om de massage ’s ochtends of ’s avonds te geven. 

praktisch:     zie                                                           

-vanaf 6 weken tot ongeveer 9 maanden (tot ze kunnen kruipen)

-prijs: 2 sessies voor totaal van 65€ (30 min per sessie)

-wat neem je mee? Grote handdoek, kleine handdoek, verzorgingsspullen voor de baby, favoriete knuffel, tutje en al wat je nog denkt nodig te hebben.
-massageolie, matjes zijn aanwezig

-een handleiding krijg je ter plekke 

Wil je graag privé babymassagetechnieken aanleren in plaats van in groep, neem dan contact met me voor een persoonlijke afspraak.

bottom of page