top of page
Kinderen mediteren

Wat?kinderyoga groep 2

Ook kinderen hebben het van jongsafaan druk. Zowel op school als in vrije situaties wordt er veel van hen verwacht. Kinderen moeten presteren, totdat ze een kinderyoga-les volgen. Hierbij verandert het moeten in mogen, het presteren in plezier hebben. Het hoeft niet de beste te zijn en alles te kunnen of zelfs alles leuk te vinden. Elk kind is uniek en leert op zijn eigen ritme.

 

De yogahoudingen zijn telkens opnieuw uitgewerkt op maat van kinderen aan de hand van een thema of een verhaal : we vliegen als superhelden, gaan op ontdekking in het oerwoud, vliegen met een raket tussen de planeten, gaan op schattenjacht als piraten, klimmen op de rug van een eenhoorn en nog zo veel meer.De lessen zijn iedere keer anders, maar bestaan wel uit vaste onderdelen als: warming-up (vb dansen en springen), ademoefeningen, yogahoudingen, spel, mindfullness , massage en visualisatie/ontspanning met soms ook eens een crea-oefening en een kringgesprek. Kortom er wordt ingespeeld op de belevingswereld van kinderen. Dit stimuleert de eigen creativiteit en fantasie!

Kinderen leren tijdens de yogales bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en hun omgeving.

Bij kinderyoga krijg je oefeningen die betrekking hebben op ademhaling, lichaamshouding, ontspanning en visualisatie. Door goed te ademen en te ontspannen krijgen kinderen meer energie en kunnen ze helder denken en onnodige spanning loslaten. Door visualisatieoefeningen leren kinderen omgaan met gevoelens, emoties, waardoor het zelfbewustzijn toeneemt.

Kinderyoga is een leuke en ontspannen manier om het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van een kind te vergroten waardoor het kind beter zal leren en het zich beter zal ontwikkelen!

kleuter-en kinderyoga 2023.png

Praktisch

°De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen 7 en 13 jaar (kinderen van het eerste en tweede leerjaar mogen ook aansluiten bij de "kinderyoga groep 1" afhankelijk van hun eigen aanvoelen en emotioneel welbevinden en/of samen met jonger zusje of broertje )

°Yoga doe je best in een makkelijke outfit en op blote voeten of antislipsokken..

°Er zijn voldoende matjes voor iedereen!

Super Hero Kids

Data en tarieven

2024 REEKS:

SEPTEMBER-DECEMBER

elke woensdag van 15u-16u

laatste 2 plekjes vrij !!

data: 

start 18 september 2024

einde 18 december 2024 

Er is geen les in de schoolvakanties 

prijs: 112 € (later inschrijven kan indien het groepje niet volzet is, prijs wordt dan natuurlijk aangepast)

Wil je kind graag eens proberen, dan kan dat, contacteer me dan.

Inschrijvingen zijn beperkt. (betaald=ingeschreven)

We houden de groepjes bewust klein.

kinder
Yoga
Press PAUZE ....
and 
recharge

Je bent moediger dan je gelooft, sterker dan je eruit ziet, en slimmer dan je denkt.

bottom of page