Wat?kinderyoga groep 2

Ook kinderen hebben het van jongs af aan druk. Zowel op school als in vrije situaties wordt er veel van hen verwacht. Kinderen moeten presteren, totdat ze een kinderyoga-les volgen. Hierbij verandert het moeten in mogen, het presteren in plezier hebben. Het hoeft niet de beste te zijn en alles te kunnen of zelfs alles leuk te vinden. Elk kind is uniek en leert op zijn eigen ritme.

 

De yogahoudingen zijn telkens opnieuw uitgewerkt op maat van kinderen aan de hand van een thema of een verhaal : we vliegen als superhelden, gaan op ontdekking in het oerwoud, vliegen met een raket tussen de planeten, gaan op schattenjacht als piraten, klimmen op de rug van een eenhoorn en nog zo veel meer.De lessen zijn iedere keer anders, maar bestaan wel uit vaste onderdelen als: warming-up (vb dansen en springen), ademoefeningen, yogahoudingen, spel, mindfullness , massage en visualisatie/ontspanning met soms ook eens een crea-oefening en een kringgesprek. Kortom er wordt ingespeeld op de belevingswereld van kinderen. Dit stimuleert de eigen creativiteit en fantasie!

Kinderen leren tijdens de yogales bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, emoties en hun omgeving.

Bij kinderyoga krijg je oefeningen die betrekking hebben op ademhaling, lichaamshouding, ontspanning en visualisatie. Door goed te ademen en te ontspannen krijgen kinderen meer energie en kunnen ze helder denken en onnodige spanning loslaten. Door visualisatieoefeningen leren kinderen omgaan met gevoelens, emoties, waardoor het zelfbewustzijn toeneemt.

Kinderyoga is een leuke en ontspannen manier om het zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van een kind te vergroten waardoor het kind beter zal leren en het zich beter zal ontwikkelen!

Praktisch

°De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar (kinderen van het eerste en tweede leerjaar mogen ook aansluiten bij de "kinderyoga groep 1" afhankelijk van hun eigen aanvoelen en emotioneel welbevinden en/of samen met jonger zusje of broertje )

°Yoga doe je best in een makkelijke outfit en op blote voeten of antislipsokken..

°Er zijn voldoende matjes voor iedereen!

Data en tarieven

elke woensdag van 15u-16u

data:

start 13 januari 2021

einde 28 april 2021 

Er is geen les in de schoolvakanties!

prijs: 105€ (later inschrijven kan indien het groepje niet volzet is, prijs wordt dan natuurlijk aangepast)

Inschrijvingen zijn beperkt. We houden de groepjes bewust klein (betaald=ingeschreven).

kinder
Yoga
Press PAUZE ....
and 
recharge

 Wil je graag op de hoogte blijven van nieuwe activiteiten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of bezoek de facebook-pagina.

  • Facebook - Black Circle
  • Black Instagram Icon

volg ons op:

 

 

 

de praktijk Schepdaal

Kouterstraat 92 (GPS : geef "Hemdeken"in)

1703 Schepdaal

contact: 0496/814494

Heb je een vraag, bel of mail me en ik probeer je gauw te antwoorden!

© 2020 de praktijk  Schepdaal  all rights reserved