top of page

Waarom zwangerschapsyoga?

Allereerst: proficiat met het nieuwe leven in je buik !

Dit is één van de meest ingrijpende en mooiste ervaringen in een vrouw haar bestaan. Je bent op -en top vrouw en het is prachtig om je kindje in je buik te voelen groeien. Niet alleen voor jou als mama, maar ook voor je kindje is het een zeer belangrijke periode. Door deze intense verbondenheid, is je baby in staat jouw emoties te ervaren.

Maar er is zoveel meer dan de roze wolk. Lichamelijk, geestelijk en emotioneel verandert er zoveel dat het je soms overvalt. Tijdens de zwangerschap heeft jouw lichaam extra zorg nodig om het nieuwe leven te dragen, en te voelen en om jezelf hierbij te ontspannen en jezelf energiek te blijven voelen. Zwangerschapsyoga helpt je hierbij, en helpt je om BLIJ zwanger te zijn. Dit alles komt je ongeboren kindje zeer ten goede.

Zwangerschapsyoga helpt je om reeds tijdens de zwangerschap een hechte band op te bouwen met je baby. Een band, die jullie beiden helpt tijdens de bevalling en heel belangrijk is voor de hechting na de geboorte.

Er zijn nog veel mensen die denken dat zwangerschapsyoga zweverig is, maar het is juist heel erg praktisch. Ik ben mama  van twee dochters en een zoon en ik heb zelf mogen ervaren door te leren luisteren naar mijn lichaam en met de hulp van mijn partner, die mij dankzij de prenatale oefeningen goed wist te begeleiden om op een rustige manier te kunnen bevallen. Van daaruit ontstond mijn interesse en passie om zwangere vrouwen te inspireren om hun eigen keuzes te leren maken, om de zwangerschap bewuster te leren beleven, om een hechte band met je baby te leren creëren én om zo samen te leren werken naar een bevalling op ieders maat. 

1. Ontspanning, relaxatie EN leniger, soepeler, krachtiger maken van het lichaam

Tijdens de lessenreeks leer je wonderlijke ontspanningstechnieken om tot rust te komen. Dit is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook van groot belang voor je ongeboren baby. In een rustige buik, kan hij/zij lekker groeien…

Er zijn wetenschappelijke studies  die aantonen dat er minder vroeggeboortes zijn door het beoefenen van yoga tijdens de zwangerschap omdat je heel bewust ademt, leert luisteren naar jezelf en je lichaam, en rustiger door het leven gaat. Dynamische en rustige bewegingen wisselen elkaar af.

Je krijgt je lichaam in een optimale conditie om de zwangerschap en bevalling fysiek en mentaal krachtig te doorlopen. We maken je bewust van spieren die tijdens de zwangerschap en bevalling een rol spelen. We versterken ook spieren zoals de rug-, been-, bekken-, en bekkenbodemspieren.

We leren je oefeningen om je lichaam te verzorgen en op te laden, soepel en krachtig te houden.
We leren je houdingen om het bekken en je baby maximale ruimte te geven.

2. In contact met je eigen lichaam, je eigen gevoelens en angsten

De ademhalings-en ontspanningsoefeningen helpen je om meer vertrouwen in je lichaam te krijgen en om ongewenste gedachten en angsten - die zeer normaal zijn tijdens de zwangerschap- los te laten. Je leert met angst en emoties omgaan, en je leert ze los te laten, en jezelf meer te vertrouwen. Je leert luisteren naar je eigen lichaam. Je leert je vrouwelijke oerkracht in jezelf op te roepen, en je leert jezelf ook diep te ontspannen.

3. Contact met je baby

Met specifieke ademhalingsoefeningen, maak je het contact met je baby nog intenser. Zwangerschapsyoga helpt je om reeds tijdens de zwangerschap een hechte band op te bouwen met je baby. Een band, die jullie beiden helpt tijdens de bevalling en heel belangrijk is voor de hechting na de geboorte.

4. Ademhaling

Je leert ademhalingstechnieken om tijdens je zwangerschap toe te passen om te ontspannen, maar ook om tijdens de weeën en de bevalling toe te passen. Zo leer je spanningen en weerstanden los te laten en te laten afvloeien. We leren je tevens de kracht van de klank te gebruiken.

5. Voorbereiding op weeën en bevalling

Wij werken gericht met houdingen en bewegingen om tijdens de zwangerschap je baby in de goede positie te laten draaien, die je tijdens de bevalling kunt gebruiken en die ook de pijn van de weeën beter opvangen.

We leren je om van pijn en spanning te evolueren naar intensiteit die uitmondt in kracht en overgave.

We doorlopen met jou en je partner het scenario van de weeën en het baren. We leren jullie verschillende houdingen om de werking van de weeën te stimuleren en bewegingen om toe te passen tijdens de weeën en de bevalling.

Ook krijgt je partner oefening en tips voor massages voor en tijdens de bevalling. Het is tevens een kans om al wat ervaringen met andere koppels te delen.

Zo leren we je om bewust en natuurlijk te baren, en om bewust in je vrouwelijke oerkracht te leren staan.

Kies jij eerder voor een persoonlijke begeleiding en is de zwangerschapsyoga in groep niets voor jou dan is                                                                     de oplossing voor jou.

zwangerschaosyoga.jpg
zwanger met 2.jpg
bottom of page