Wat?kleuteryoga/kinderyoga groep 1

Zin om te slingeren als een aap in de jungle, in de golven te duiken tussen de dolfijnen, regenbogen te ontdekken op de rug van een eenhoorn? In tegenstelling tot yoga bij volwassenen betekent yoga voor kleuters absoluut niet dat we stilzitten! We springen, zingen, dansen, lachen, knutselen … Beweging en inspanning wisselen we voortdurend af met rust en ontspanning zoals massage, relaxatie op muziek en tekenen.

 

De yogahoudingen zijn telkens opnieuw uitgewerkt op maat van kinderen aan de hand van een thema of een verhaal : we gaan op ontdekking in het oerwoud, vliegen met een raket naar de maan, varen als piraten op ons schip naar de zeemeerminnen op zee, we bevrijden als ridders de prinsessen in het bos en gaan op schattenjacht met dolfijnen in de diepe zee en nog zo veel meer.

Tijdens yoga komt je kind op een speelse manier in contact met zichzelf. Door yogaoefeningen, beweging, ademhaling, massage, klank en spel, het gebruiken van verbeeldingskracht, door afwisseling tussen actie, ontlading en relaxatie ontdekken ze de mogelijkheden van hun lichaam en hun innerlijke wereld, wat een positief zelfbeeld, een sterker zelfvertrouwen, een groter zelfbewustzijn en innerlijke rust teweeg brengt. Yoga houdt tevens het lichaam soepel, verbetert de motoriek en de concentratie. Elk lesje eindigt met een moment van rust: een aangepaste vorm van meditatie waarin kleuters even kunnen navoelen en tot zichzelf kunnen komen. Zo leren kinderen al op deze jonge leeftijd kennis te maken met yoga en de yogafilosofie.Kortom yoga brengt bij je kind op een speelse manier een krachtige basis teweeg voor een gezond en evenwichtig leven!

Praktisch

°De lessen zijn geschikt voor kinderen tussen 3,5 jaar en 8 jaar (2de en 3de kleuterklas-1ste -2de leerjaar)kinderen van het eerste en tweede leerjaar mogen ook aansluiten bij de oudere kinderyogagroep, afhankelijk van hun eigen aanvoelen en emotioneel welbevinden of eventueel samen met een jonger zusje of broertje in deze groep aansluiten 

°Yoga doe je best in een makkelijke outfit en op blote voeten of antislipsokken..

°Er zijn voldoende matjes voor iedereen!

Data en tarieven

elke woensdag van 14u-14u45

data: 

start 22 september 2021 

einde 22 december 2021 (in januari 2022 start nieuwe reeks tot mei/juni 2022)

Er is geen les in de schoolvakanties!

prijs: 100€ (later inschrijven kan indien het groepje niet volzet is, prijs wordt dan natuurlijk aangepast)

Inschrijvingen zijn beperkt. (betaald=ingeschreven)

We houden de groepjes bewust klein.

kleuter
Yoga

Achter elk kind dat in zichzelf gelooft, staat een volwassene die er eerst in geloofde...

Let
new
adventures
begin

It is easier to build up a child than it is to repair an adult